Προετοιμασία Γ’ Λυκείου – Ανθρωπιστικών Σπουδών

Καλοκαίρι Β’ προς Γ’ Λυκείου

Η προετοιμασία για τις Εξετάσεις σε όλα τα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα μαθήματα αρχίζει με το εντατικό πρόγραμμα της θερινής περιόδου Β’ προς Γ’ Λυκείου που διαρκεί 6 εβδομάδες. Τα τμήματα συγκροτούνται τέλη Μαΐου όταν οι μαθητές έχουν οριστικοποιήσει τις επιλογές τους, ως προς το Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο προσανατολίζονται.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα μαθήματα συνεχίζονται από 1η Σεπτεμβρίου – χωρίς αλλαγές στη σύνθεση των τμημάτων και στους καθηγητές – μαζί με τα επαναληπτικά διαγωνίσματα στην ύλη που καλύφθηκε την καλοκαιρινή περίοδο.

Γ’ Λυκείου

Η ύλη των Εξετάσεων ακολουθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο. Έτσι, υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να αφομοιώνονται οι γνώσεις στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και δύο ολόκληροι μήνες για τις τελικές επαναλήψεις.
Τα προγραμματισμένα επαναληπτικά διαγωνίσματα λειτουργούν ως αφορμή για επανάληψη, αλλά και ως προσομοίωση των Εξετάσεων, βοηθώντας τους υποψηφίους να βελτιώνουν τον τρόπο γραφής τους και να αποκτούν την απαιτούμενη εμπειρία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Από την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές και τμήματα από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών.
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο ΠΡΩΤΟ, πραγματοποιούνται τουλάχιστον 20 Διαγωνίσματα Προσομοίωσης που βοηθούν τους μαθητές μας να κάνουν έγκαιρα και τακτικά επαναλήψεις, να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους, να καταπολεμούν το άγχος τους και να εξασφαλίσουν την επιτυχία στις Πανελλήνιες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων

Υποχρεωτικά Μαθήματα Προσανατολισμόυ

Αρχαία Προσανατολισμού – Αδίδακτο κείμενο

Αρχαία Προσανατολισμού – Διδαγμένο κείμενο

Αρχαία Προσανατολισμού – Γραμματική

Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση

Ιστορία Προσανατολισμού

Κοινωνιολογία

Μερικό σύνολο ωρών

Ώρες

2

2

1

3

2

2

12